Short Stories - Spinning
- Namaste.
Nellie suckade lättat och hängde snabbt upp sin yogamatta innan hon med snabba steg lämnade salen. Det kanske inte var detta yogan skulle göra med henne, det var ju meningen att man skulle bli avslappnad och ett med sig själv men god damn it hon hade ett annat pass att gå till.
Väl ute i lobbyn slängde hon en snabb blick mot klockan innan hon hörde ljuden innifrån Skivstångssalen. Hon vände sig hastigt mot ljudet och såg att de redan var i full gång med uppvärmingen. Fan och helvete. Nellie kunde inget annat än att bli ytterligare lite irriterad på Yoga instruktören som inte verkade respektera att vi Yoga're hade tider att passa.... Eller alltså... Eh...
- Släpp alla tider och måsten. Släpp allt som hänt innan och skall hända efter" Det var så hon hade sagt? Hade jag lyckats? Njea....Hon skakade på huvudet åt sig själv. Varför gick hon ens på Yoga om hon inte gav det en chans och försökte slappna av? Varför bokade hon in ännu ett pass direkt efter ett som skulle göra henne avslappnad? Dumheter Nellie.
Hon tog upp mobilen och började skriva ett meddelande till sin mamma.

 
- Namaste you piece of shit.
Mumlade hon och klickade upp bokningsappen för att bläddra igenom passen som skulle börja den närmsta timman.
Spinning. Hm... Would I? Could I? Should I?

 
Det tog inte lång tid innan hennes mobil surrade till med ett svar.

 
Hon nickade fundersamt och svarade

 



Och det gjorde det. För plötsligt stod hon där med en liten lapp i sin hand.

Spin
Tid: 2016-04-09 10:15-11.15
Plats: Spinningsalen
Instruktör: Mats E
Kund: Nellie Selander

Oj då...
Människorna började röra sig in mot salen och hon kunde inte göra så mycket annat än att följa efter dom. Vad hållar jag på med? Mobilen surrade till igen. Hon tittade snabbt ner på den. Filip.

 
Ja vad hittar jag på?

 
 
Frågan fastnade. Kan jag det? Klarar jag av detta? Nellie förstod att han inte menade som det kanske lät. Han tvivlade inte på hennes förmåga att genomföra det utan undrade mest över om hon hade sån tur att det gick att lösa. Men frågan fastnade, ändrades och hon uppfattade den på värsta möjliga vis, precis som alltid. Kan jag detta? Tvivel.
Hon fortsatte in i salen och gick längst bak till hörnet och ställde sig bredvid en cykel. Den stirrade på henne uppifrån och ned. Hånade henne med alla sina spakar, knappar och skruvmojänger. Hennes ny-yogade nacke stelnade till och ilningar spridde sig över ryggen. Nu gäller det att tänka snabbt Nellie. Agera snabbt som den magical unicorn du är! Hon tog två steg bakåt och kollade sig om, tog upp mobilen och svarade med kvicka fingrar:


Och av ren rädsla rymde hon snabbt från platsen innan någon hann se henne. Vad gjorde hon ens här? Varför skulle hon utmana sig mer än vad hon behövde på en och samma dag? Hon hade redan gjort två nya saker idag. Tagit sig till gymmet helt själv och gått på ett pass helt själv. Det var kanske inte stora steg för andra. Men det var det för den här årsmodellen av Nellie och det räckte gott och väl för en dag.
Hon gick omvägar igenom lobbyn för att ingen skulle märka henne, tog sina skor i hallen och skyndade ut genom dörrarna och bort mot bilen.
Väl framme satte hon sig i den med en tung suck och skakade ogillande på huvudet. Stängde snabbt dörren för att ingen skulle komma och dra henne ur bilen för att tvinga henne bort till passet. Ögonen som stirrade tillbaks på henne i backspegeln dömde henne lika mycket som de stöttade henne för hennes hastiga val. Hon viftade bort hela situationen och vred om nyckeln så motorn startade.
- Nu sätter vi på tung hiphop och åker hem. Bra jobbat Nellie.
Sa hon högt till sig själv och backade ut från parkeringen.
Det var ju bara Lördag.

 




Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress